Noorderpoort en Alfa-college ondertekenen intentieverklaring Educatie en Inburgering

Rob Schuur en Wim Moes
Foto: Noorderpoort

De ROC’s Noorderpoort en Alfa-college hebben woensdag de intentieverklaring Educatie en Inburgering ondertekend.

Hierin delen zij hun visie op hun trajecten op het gebied van inburgering, educatie en Entree NT2, met als doel samen de kwaliteit van de deze trajecten te bewaken en verder te verbeteren met aandacht voor de cursist.

Samenwerking

Alfa-college en Noorderpoort werken op het gebied van deze trajecten al langere tijd intensief samen. Vanuit doelmatigheidsoverwegingen pakken ze de randvoorwaarden voor de trajecten gezamenlijk op.

“Wet- en regelgeving veranderen heel snel en we hoeven ons niet apart te verdiepen in de materie,’ aldus Corine Rockers, projectleider Educatie & Inburgering bij het Alfa-college.

Beide ROC’s houden er zo een efficiënte werkwijze op na. ‘We houden elkaar op de hoogte en we versterken elkaar,’ zegt Rockers.

Intentieverklaring

Om die goede samenwerking te bekrachtigen en in de toekomst te versterken hebben Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van het Alfa-college en Rob Schuur, voorzitter College van Bestuur van Noorderpoort hun handtekening gezet onder de intentieverklaring.

Beide ROC’s zijn daar blij mee. Zo kunnen ze ook aan de omgeving, zoals gemeenten en andere opdrachtgevers laten zien dat de beide mbo-instellingen goed samenwerken.

Expertise kan binnen deze samenwerking behouden en verbeterd worden dankzij de korte lijnen tussen Noorderpoort en het Alfa-college. Ook de korte lijnen met de mbo-opleidingen kunnen hiervoor ingezet worden.

‘Wij hebben alle expertise zelf in huis en het is onze intentie om de banden binnen de verschillende trajecten nauw te houden,’ aldus Rob Schuur. Beide ROC’s zijn dankzij deze intentieverklaring nog beter voorbereid op alle ontwikkelingen die zich binnen de verschillende trajecten voordoen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden