Docenten en bedrijfsleven maken bustoer langs succesvolle onderwijs-praktijklocaties

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ Rob Koster

Het lectoraat ‘Duurzame innovatie in de regionale kenniseconomie’ bezoekt op donderdag 6 juli zo’n 20 plekken in Noord-Nederland waar onderwijs, onderzoek en praktijk succesvol samenkomen. Ook wordt het boek ‘verhalen over verbindingen’ van lector dr. Ineke Delies gepresenteerd.

De bustoer voert de ruim 100 deelnemers langs onder meer Parc Sandur, Hunebedcentrum, verpleeghuis Altingerhof, Dorpszorg, Groninger Museum, B2B Adventure Outdoor en het begeleid wonen-initiatief De 4 Elementen.

Lector Ineke Delies: ‘De overeenkomst tussen al deze plekken is dat we er gewerkt word aan de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en praktijk. Dat komt ten goede aan de kwaliteit van ons onderwijs, de inhoud van ons onderzoek, de aansluiting van studenten op de arbeidsmarkt én draagt bij aan het oplossen van regionale vraagstukken.’

Boekpresentatie

Het programma laat de veelzijdigheid van het lectoraatswerk zien doordat er veel praktijkverhalen uit de domeinen gezondheid, wonen en toerisme voorbijkomen.

Het boek ‘verhalen over verbindingen’ van Ineke Delies en Fokko Bosker wordt tijdens de lunch gepresenteerd. Het boek omvat verhalen over de achtergrond van onderzoek, maar staat vooral bol van de praktijkverhalen over succesvolle verbindingen tussen onderwijs, onderzoek en werkveld.

Lectoraat

Het lectoraat ‘Duurzame innovatie in de regionale kenniseconomie’ is uniek in Nederland, omdat het getrokken wordt door Stenden Hogeschool en Alfa-college.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden