Start aanpak risicovolle gebouwonderdelen Groningse scholen

Foto: Gemeente groningen

Deze zomer start Centrum Veilig Wonen (CVW) in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) met het aanpakken van mogelijk risicovolle gebouwonderdelen bij scholen en gymlokalen in de gemeente Groningen.

In totaal moeten 112 gebouwonderdelen hersteld of versterkt worden. Dit blijkt op basis van een inventarisatie door de gemeente Groningen en nader onderzoek door CVW in 2015 bij 120 scholen en gymlokalen in de gemeente. Bij de helft van de gebouwen zijn er beperkte maatregelen nodig.

De aan te pakken gebouwonderdelen van de scholen vormen geen acuut onveilige situaties. Met de aanpak van de risicovolle gebouwelementen worden de gebouwen veiliger gemaakt.

Gebouwelementen versterken

De aanpak van de gebouwelementen vraagt om maatwerk en vindt daarom in nauwe samenwerking met de schoolbesturen en schooldirecties plaats.

Werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het herstellen van voeg- en metselwerk, het aanbrengen van wapening, het versterken of verwijderen van bepaalde gebouwonderdelen en/of het (beter) vastzetten van installatieonderdelen.

De meeste werkzaamheden vinden zoveel mogelijk buiten schooltijden plaats of op een wijze die zo min mogelijk overlast veroorzaakt voor de scholen.

Het werk wordt in 2017 en 2018 uitgevoerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden