C.B.S. De Kleine Wereld ontvangt Vignet Gezonde School

Foto: Google Maps

Basisschool De Kleine Wereld uit Groningen heeft het vignet Gezonde School op het gebied van sport en bewegen behaald. Met het vignet Gezonde School laat De Kleine Wereld zien dat ze voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door gezondheidsorganisaties.

Wethouder Ton Schroor neemt vrijdag 30 juni om 13.15 uur het vignet in ontvangst nemen en geeft het vervolgens aan de schoolkinderen.

De Kleine Wereld zorgt voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. Het vignet laat zien dat de school speciale aandacht heeft voor het thema ‘sport en bewegen’.

Sanne Peters

Dit met dank aan Sanne Peters, de vakleerkracht bewegingsonderwijs van De Kleine Wereld, die zich de afgelopen jaren heeft ingezet om het vak op de kaart te zetten.

Alle leerlingen krijgen twee keer per week les van de vakleerkracht, doen jaarlijks mee aan een groot opgezette sportdag, en spelen met sportmateriaal op het plein. Ook is er een groot aanbod van naschoolse sportactiviteiten en clinics.

Trots

Directeur Rudie Bilder van De Kleine Wereld is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf 30 juni hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school op het gebied van sport en bewegen is!”

Vignet ‘Gezonde School’

Het vignet Gezonde School is een initiatief van een groot aantal landelijke gezondheidsorganisaties die samenwerken met GGD GHOR Nederland om scholen zo goed mogelijk te ondersteunen in het werken aan gezondheid op school.

De Kleine Wereld in Groningen heeft een actieve commissie ‘Gezonde School’, die werkt nauw samenwerkt met GGD Groningen, de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool, Huis van de Sport Groningen en wordt ondersteund door de gemeente Groningen.

Na het behalen van minimaal één themacertificaat naar keuze, in dit geval het themacertificaat Sport en Bewegen, mag een school zich drie jaar een Gezonde School noemen. Het certificaat is drie jaar geldig.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden