Opening Digital Society Hub & 5G Lab

Hologram biedt blik op de digitale toekomst.
Foto: Hanzehogeschool Groningen

De Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen en het 5G Lab van 5Groningen, project van de Economic Board Groningen, organiseren op woensdag 28 juni gezamenlijk een spectaculaire opening.

Een hologram geeft de bezoekers een blik op de digitale toekomst, een LED-scherm verbeeldt de mogelijkheden van razendsnel internet en deskundigen praten met elkaar over de technologische toekomst. De opening vindt plaats om 15.30 uur op het terrein van EnTranCe.

Digital Society Hub

De Digital Society Hub is de nieuwste innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen en onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Het wordt een plek waar studenten, docenten, bedrijven, ondernemers en onderzoekers met elkaar werken aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld 5G, Big Data, E-Health, gaming, cybersecurity en interactieve media.

5G Lab

Het 5G Lab op het terrein van EnTranCe, is een lab waar ondernemers samen met studenten, docenten en onderzoekers testen kunnen uitvoeren met de toepassingen van het snelle datanetwerk van de toekomst: 5G.

Het lab is het ‘voorportaal’ voor het 5G Fieldlab in Noord-Groningen: ’s werelds eerste testveld voor toepassingen van 5G op het platteland.

Het 5G Lab is de eerste bouwsteen van de Digital Society Hub.

Programma

Iedereen is welkom vanaf 15.30 uur in de Energy Barn aan de Zernikelaan 17 in Groningen. Na een welkomstwoord van Henk Pijlman, voorzitter College van Bestuur van de Hanzehogeschool vindt er onder leiding van middagvoorzitter Cunera van Selm een gesprek plaats met vertegenwoordigers uit onderwijs, onderzoek en ondernemerschap.

De officiële opening van de Digital Society Hub is om 16.50 uur. Daarna neemt bestuursvoorzitter Emme Groot van de Economic Board Groningen het woord, waarna om 17.15 uur de feestelijke opening van het 5G Lab plaatsvindt.

Meer informatie over de Digital Society Hub is te vinden op www.hanze.nl/dsh.
Meer informatie over 5Groningen staat op www.5groningen.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden