‘CDA, SP en PvdA: maak einde aan conflict winkelcentrum Paddepoel’

Foto: De Redactie

Er moet snel een einde komen aan het conflict in winkelcentrum Paddepoel. Dat vinden de CDA, SP en PvdA in Groningen.

De politieke partijen in Groningen hebben een interpellatiedebat aangevraagd over de situatie in winkelcentrum Paddepoel.

Het conflict loopt volgens de politieke partijen al lange tijd en de ingezette bemiddelaar komt niet tot resultaten. Ondernemers die op zondag niet open gaan, ontvangen een boete van 500 euro. Dit heeft er toe geleid dat enkele winkeliers al duizenden euro’s moeten betalen aan de Vereniging van Eigenaren (VVE) van het winkelcentrum.

In oktober 2016 verklaarde wethouder van Keulen dat er een verbeteringsproces in gang was gezet en deed hij de toezegging om de vinger aan de pols te houden. Sindsdien zijn er volgens de partijen geen stappen gemaakt om dichterbij een oplossing te komen.

‘In tegendeel’, vindt SP-raadslid Mechteld van Duin: ‘Vanuit Paddepoel zijn de geluiden niet bepaald positief. Er wordt geen progressie geboekt en spanningen lopen alleen maar op’.

Fractievoorzitter van het CDA, René Bolle: ‘Als er niet snel een oplossing komt, kan de gemeente er altijd nog voor zorgen dat winkelcentrum Paddepoel wordt uitgesloten van openstelling op zondag. De verhoudingen in winkelcentrum Paddepoel moeten echt weer worden hersteld.’

De drie gemeenteraadsfracties pleiten voor de oprichting van een winkeliersvereniging. ‘Zo kan zonder dwang een democratisch besluit worden genomen over een gezamenlijk winkeltijdenregime’, aldus PvdA-raadslid Jan Pieter Loopstra. Tevens merkt Loopstra op dat het lang slepende conflict slecht is voor het imago van de stad en zeker geen city promotie.

Het debat vindt woensdag 28 juni plaats.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden