Start campagne ‘Fiets veilig, blijf offline’

Foto: Provincie Groningen

De Groningse campagne ‘Fiets veilig, blijf offline‘ start vandaag, donderdag 22 juni. Fietsers op het fietspad tussen Groningen en Zuidhorn krijgen flesjes water uitgedeeld met de boodschap ‘Fiets veilig, blijf offline’ tussen 15.00 uur en 17.30 op het fietspad tussen Groningen en Zuidhorn.

Op deze manier willen de gezamenlijke regionale overheden een grote groep fietsers – die dagelijks op de fiets naar bijvoorbeeld werk of school gaan – erop wijzen dat ‘smartphonevrij’ fietsen beter is voor de verkeersveiligheid.

De campagne duurt drie weken, meldt provincie Groningen. In deze periode kunnen fietsers op verschillende fietspaden in de provincie het promotie team regelmatig tegenkomen. Tijdens de actieperiode worden er in totaal 3500 flesjes water uitgedeeld.

Campagne

De smartphone speelt een hele grote rol in het leven van ons allemaal, ook als wij aan het verkeer deelnemen. Beter van niet! Door ‘smartphonevrij’ fietsen te stimuleren wil Verkeerswijzer Groningen bereiken dat fietsers meer met hun aandacht bij het verkeer zijn.

Gastlessen op basisscholen

Naast deze actie organiseert Verkeerswijzer Groningen gastlessen op basisscholen. Tijdens deze les kunnen de kinderen onder andere op een fietssimulator ervaren dat appen en fietsen niet goed samengaat.

Op het voortgezet onderwijs gaan jongeren in gesprek met het jongerenteam van TeamAlert over afleiding en ander (ongewenst) gedrag op de fiets.

Fiets veilig, blijf offline‘ is ook het motto van landelijke Fietsmodus campagne van de Rijksoverheid die zich deze zomer richt op afleiding op de fiets bij jongeren. Door mee te doen aan de landelijke Fietsmodus campagne, kunnen jongeren via een app registreren dat zij smartphonevrij en zo leuke prijzen winnen.

Verkeerswijzer Groningen organiseert verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. ‘Wij maken ons sterk voor een verkeersveilig Groningen.

Voor meer informatie: www.verkeerswijzergroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden