Groene Peperprijs 2017: Oproep aan innovatieve voedselinitiatieven in Groningen

Foto: Publiek Domein

De Groene Peperprijs wordt opnieuw uitgereikt op Let’s Gro, net als vorig jaar. De prijs is bedoeld om innovatieve voedselinitiatieven een steun in de rug te geven.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de Groene Peperprijs tot en met 30 oktober via www.groenepeperprijs.nl

De ambitie van deze prijs is het ondersteunen van nieuw opgezette groene initiatieven in en rondom de stad. De naam is afgeleid van de groen- en duurzaamheidsvisie voor Groningen en heeft een gecombineerde aanleiding: het Europese voedselproject Reframe.

De gemeente Groningen kijkt in samenwerking met de Provincie en het MKB naar nieuwe mogelijkheden voor het verkorten van de voedselketens.

Een jury maakt op 4 november bekend welk initiatief 1000 euro wint aan prijsgeld en hulp en aandacht krijgt bij het vervolg van het initiatief. De prijs wordt dan uitgereikt door wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen.

Vereisten

Om in aanmerking te komen voor de Groene Peperprijs zijn een aantal vereisten opgesteld. Het moet gaan om een voedselinitiatief dat inspirerend en vernieuwend is. Ook moet het iets toevoegen aan het sluiten van een regionale voedselketen en aan het lokale voedselsysteem. Een pré is dat het initiatief op eigen kracht is opgezet.

Voor aanmelding en verdere informatie: www.groenepeperprijs.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden