Provincie Groningen investeert meer dan half miljoen

Foto: Google maps/ streetview

De provincie investeert 580.000 euro subside in vier innovatieve projecten.  In de projecten is onder meer aandacht voor de risico’s op zwangerschapsvergiftiging en de toediening van bloedverdunners.

Dat meldt de Provincie.

Zwangerschapsvergiftiging
De ontwikkeling van een kit om het risico op zwangerschapsvergiftiging rond de twaalfde week  in te kunnen schatten. Normaal gesproken wordt zo’n risico-inschatting meestal rond de twintigste week gemaakt. Hierdoor kunnen moeder en kind veel eerder en bewuster worden begeleid.

Bloedverdunners
Een project waarbij gewerkt wordt aan een meetinstrument dat door mensen zelf gebruikt kan worden om te bepalen of (en zo ja: in welke mate) zij bloedverdunners nodig hebben. Nu gebeurt dat nog via het laboratorium, wat duurder is en meer tijd kost.

Afvalwater
Hierbij worden bepaalde vezels uit huishoudelijk afvalwater (zeefgoed) verwerkt tot onder meer isolatiemateriaal.

Het vierde project dat subsidie krijgt, richt zich op de verbetering van de toediening en effectiviteit van vaccins.

Innovatief Actieprogramma
Het geld komt uit het vierde Innovatief Actieprogramma (IAG4). Het IAG is bedoeld voor vernieuwende, ambitieuze samenwerkingsprojecten in de sectoren Healthy Ageing, Biobased Economy, Energie en Transsectorale Innovatie. Met het IAG investeert de provincie in vernieuwing, ondernemerschap en concurrentievermogen. Het vierde programma is in november 2014 gestart en loopt tot en met 2017.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen