Informatiemarkt en risicotest in het Martini Ziekenhuis

Foto: Publiek Domein

Dinsdag 12 mei 2015 is de Europese Dag van de Beroerte met als thema: ‘Voorkom en Herken’.

Het Martini Ziekenhuis besteedt aandacht aan deze dag met een gratis risicotest en informatiemarkt samen met haar samenwerkingspartners TSN Thuiszorg, Dignis, Stichting Hersenletsel en Noorderbrug.

Een gezonde leefstijl verkleint de kans dat iemand een beroerte krijgt. Er is niet alleen extra aandacht voor risicofactoren, maar juist ook voor een gezonde leefstijl. Hierbij valt te denken aan gezonde voeding, voldoende beweging, niet roken en matig gebruik van alcohol.

Risicotests
Bij de gratis risicotests in het Martini Ziekenhuis kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers zich laten onderzoeken op bloeddruk, BMI, glucose en buikomvang.

Informatiemarkt
Bij de informatiemarkt zijn de verschillende samenwerkingspartners van het ziekenhuis en een fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist en verpleegkundigen aanwezig. Zij geven informatie over het thema ‘Voorkom en herken’ en over hun eigen activiteiten.

Ook worden verschillende gevolgen van een beroerte nagebootst zodat mensen zelf kunnen ervaren wat mogelijke beperkingen van een beroerte zijn.

De informatiemarkt en de risicotests zijn12 mei van 11:00 tot 15:00 uur in het Martini Paviljoen in het Martini Ziekenhuis.

Voor meer informatie: martiniziekenhuis.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden