Eindexamens middelbare scholieren van start

Foto: novum

Leerlingen van het vmbo, havo en vwo beginnen maandag met de eindexamens. Zo’n 206.000 middelbare scholieren nemen deel aan de examens.

Het grootste deel van de kandidaten, ongeveer 110.000, doet examen op vmbo-niveau. Ruim 57.000 scholieren doen examen op havo-niveau en ongeveer 38.000 scholieren op vwo-niveau.

De examens duren van maandag 11 mei tot en met donderdag 28 mei. Ongeveer twee weken later mogen de kandidaten de uitslag verwachten.

Het vmbo begint maandag met natuur- en scheikunde 2. Scholieren van de HAVO starten met economie. Voor het vwo staat Nederlands op het programma.

Eindexamenklachtenlijn
Maandag opent het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) ook haar jaarlijkse Eindexamenklachtenlijn. Examenkandidaten kunnen bij de scholierenorganisatie terecht, met al hun vragen en klachten over de organisatie, inhoud en het niveau van de examens.

Benedicta Badu, klachtenlijncoördinator bij het LAKS, verwacht dat het weer erg druk zal worden. “We verwachten dit jaar ongeveer hetzelfde aantal klachten als vorig jaar. Toen waren het er ongeveer 130.000”, meldt nu.nl.

Veel klachten zullen volgens Badu over de examens zelf gaan. “Er wordt vooral geklaagd over de lengte en het niveau van het examen.” Volgens Badu bestaat de kans dat er dit jaar meer klachten zullen komen over het examen geschiedenis, omdat het examenprogramma voor havo en vwo voor dit jaar is aangepast.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen