Winnaars Alfa-college Ondernemers Award met innovatieve producten

Foto: Alfa College

Woensdag 29 april vond de 3e editie van de Alfa-college Ondernemers Award plaats in Hoogeveen. Met deze jaarlijkse wedstrijd stimuleert het Alfa-college het ondernemen bij studenten in Groningen, Hardenberg en Hoogeveen.

De Winnaar van de Ondernemers Award
Active Inventory uit Groningen is winnaar van de Ondernemers Award voor studententeams Jong Ondernemen. De studenten uit Groningen hebben een winkel-app ontwikkeld. Met deze app kunnen klanten vooraf zien of in de (fysieke) winkel het product van hun keuze op voorraad is. Diverse winkels hebben al belangstelling getoond voor de app.

Strijd
In een korte pitch presenteerden de 10 finalisten hun bedrijf aan de jury en het publiek. Na de voorrondes bleven er 7 studententeams over vanuit het onderwijsproject Jong Ondernemen en 3 finalisten uit de buitencategorie. Deze nieuwe categorie is bedoeld voor de vele mbo-studenten die naast school een eigen bedrijf zijn gestart. De jury had het moeilijk om uit de finalisten de winnaars te benoemen.

De innovatieve producten en de uitstekende presentatie gaven de doorslag. Active Inventory uit Groningen is winnaar van de Ondernemers Award voor studententeams Jong Ondernemen.

Categorie Startende Ondernemer en Publieksprijs
In de nieuwe categorie startende ondernemers sleepte Nathan Bakker de Ondernemers Award in de wacht met zijn ambachtelijke houtbedrijf Windfall Woodshop.
Alfa-college Ondernemer Award-WindfallWoodshop

De publieksprijs ging naar Season Projects. Dit studententeam uit Hoogeveen verkoopt  seizoenproducten die aan huis, in Hoogeveen worden bezorgd; in januari oliebollen, in juni zomerplantjes. Een uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn.

Alfa-college Ondernemers Award 24 kleur Publieksprijs

De winnaars van de Ondernemers Award krijgen een jaar lang coaching en begeleiding bij STiB Hoogeveen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen