Open Dag vernieuwde UB Binnenstad

Foto: Jan Buurma

Vandaag is de Open Dag van de vernieuwde Universiteits Bibliotheek (UB) waar bezoekers kunnen meedoen aan rondleidingen en genieten van lezingen, concerten en ‘onderzoekspo√ęzie’. Ook is er een gratis boekenmarkt.

De afgelopen week stond in het teken van de heropening na de renovatie van de UB, met als hoogtepunt vandaag de Open Dag. Deze dag wordt geopend door schrijver en tv-persoonlijkheid Arjen Lubach met een openingstoespraak.

Renovatie

Het gebouw is in de afgelopen drie jaar grondig gerenoveerd. Sinds de bouw in 1986 had de UB te maken met stijgende bezoekersaantallen en intensiever gebruik. Er moesten meer studieplekken komen met meer technische voorzieningen, zoals veel stopcontacten en supersnel draadloos internet.

De UB heeft nu ruim 2100 studieplekken (dat waren er 1700) en de studie- en werkomgeving is prettiger door beter gebruik van daglicht, betere luchtkwaliteit en een logischer indeling van de verschillende soorten studieplekken. Het gebouw is verder sterk verduurzaamd, met onder meer honderden zonnepanelen op het dak.

De feestelijke opening vond dinsdag 30 mei plaats door rector magnificus Elmer Sterken en Marjolein Nieboer, directeur van de UB.

Voor meer informatie en het programma: www.rug.nl/library/ubgroningen2017/programme

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden