Huurdersorganisaties in Groningen in debat met wooncorporaties

Foto: Google Maps

Huurdersorganisaties in Groningen gaan dinsdag 30 mei in debat met wethouder Roeland van der Schaaf, directeur Paping van de Woonbond, bestuurders van corporaties en gemeenteraadsleden. Het onderwerp is: ‘Iedereen een goede woning’.

De aanleiding voor het debat zijn oplopende wachttijden voor woningzoekenden en het tekort aan sociale huurwoningen in de stad.

Thema’s

“Hoe de wachtlijsten verkort kunnen worden, hoe de doorstroming bevorderd kan worden en of en hoe er meer gebouwd moet worden, zijn een aantal thema’s die deze avond besproken worden.

Onder leiding van Cunera van Selm wordt gediscussieerd over de beschikbaarheid, de betaalbaarheid en de duurzaamheid van sociale huurwoningen.

Deelnemers zijn de huurdersorganisaties De Participatieraad (Nijestee), KAR (Lefier), Grobos (Lefier), Stichting Huurdersraad De Huismeesters, GWHP (Patrimonium) en Huurdersvereniging Hoogkerk-Noorddijk (Wierden en Borgen),wethouder Roeland van der Schaaf en directeur Ronald Paping van de Woonbond.

Het debat vindt plaats in het Menno Lutterhuis, aan de Paterswoldseweg in Groningen. Het programma begint om 18.00 uur en duurt tot 19.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen