Stadspartij: ‘Forum wordt met goud bedekt luchtkasteel’

Foto: De Redactie

Het Groninger Forum blijft een luchtkasteel dat wordt gebouwd op aannames en wensdenken, zo stelt de Stadspartij.

Volgens fractievoorzitter Amrut Sijbolts wordt dit bevestigd in de brief van het college aan de raad. Nog steeds is de exploitatie niet rond en “er zijn tot de start van het Forum en in de periode daarna nog diverse onzekerheden.” Zelfs wethouder De Rook gaf afgelopen week aan dat de getallen vooral zijn gebaseerd op aannames.

Dat is uiterst zorgwekkend omdat het college in dezelfde brief aan de raad aangeeft dat de rek er bij het Forum uit is om verder kosten te besparen.

Aantrekkelijk voor brede doelgroep?

Het Forum zegt een breed publiek aan te willen spreken en richt zich daarom op de ontwikkeling van ‘2lth Century Skills’; digitale kennis en mediawijsheid, kritisch en creatief denken. Vaardigheden die volgens het Forum van belang zijn zowel “in de hedendaagse en de toekomstige maatschappij mee te kunnen komen. Ze worden aangeleerde aan de hand van debatten en talkshows, literaire evenementen, presentaties en manifestaties.”

Tijdens een presentatie maandagavond bleek dat het Forum hulp gaat geven aan mensen die bijvoorbeeld niet om kunnen gaan met hun Dig-ID, en werken aan persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast gaat het Forum hulp bieden binnen het sociale domein.

Wat de Stadspartij betreft wordt het vooral een bedrijfsverzamelgebouw voor de elite, slurpt het voorzieningen in de wijken, zoals de wijkfilialen van de bibliotheek leeg en worden activiteiten van bestaande maatschappelijke organisaties er bijgesleept om de bezoekerscijfers op te krikken. Een trucje om een extra investering van 11 miljoen voor het interieur, goed te praten.

Hiermee wordt het Forum een luchtkasteel met gouden zalen.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden