Vikings In Tibet wint POPgroningen Talent Award

Foto: Vikings in Tibet, © Jan Lenting/popgroningen.nl

De ‘Vikings in Tibet’ hebben de POPgroningen Talent Award gewonnen afgelopen vrijdag 24 april in Vera.

De band heeft hiermee optredens gewonnen op Eurosonic 2016 en de Sena Performers Pop NL Award in de Melkweg in 2016. De band speelt dit jaar op Bevrijdingsfestival Groningen, De Nacht van Kunst & Wetenschap, Festival Hongerige Wolf, PageFestival, Keetpop en Night of the Guitars.

Ook wordt een coachingstraject gestart met een professional uit het werkveld die de band voor een jaar lang gaat coachen. De band kan gebruik maken van een deel van het lesaanbod van de Academie voor Popcultuur (Hanzehogeschool) en  de Kunst & Multimedia (Noorderpoort). Westerhaven Muziek heeft een waardecheque beschikbaar gesteld die de band kan besteden in hun winkel en natuurlijk geniet de band de nodige roem.

De finalisten
Vier Groninger acts betraden het podium en werden tijdens hun optreden beoordeeld door een professionele jury. De vier finalisten waren Nederpop act Oes, Hans Hanneman samen met zijn band de The Lone Riders, Vikings in Tibet en Marble Heart.

De Jury
De jury bestond uit Peter Weening (muziekprogrammeur Vera), Peter van der Heide (muziekjournalist Dagblad van het Noorden), Joey Ruchtie (muziekprogrammeur Oosterpoort), Bastiaan Nijbroek (Boxful of Trees) en Harmen Ridderbos (frontman Town Of Saints).

De winnaars van vorig jaar, The Blind Roofers, verzorgden een optreden voor het wachtende publiek. De jury besloot unaniem  wie de winnaar was; de Vikings in Tibet.

De Vikings In Tibet treden binnenkort op tijdens het Bevrijdingsfestival Groningen, op het Local Heroes podium, samen met nog 9 andere talentvolle Groninger acts.

Bron: popgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden