Contract Andreas Blühm bij Groninger Museum verlengd

Andreas Blühm.
Foto: Kees van de Veen

Het contract van Andreas Blühm, algemeen directeur van het Groninger Museum is per 1 september 2017 voor onbepaalde tijd verlengd. Dat heeft de Raad van Toezicht van de Stichting Groninger Museum voor Stad en Lande besloten.

Blühm werd in september 2012 benoemd tot directeur van het museum. Sindsdien schreef hij Meerdere successen schreeft hij sindsdien op zijn naam, waaronder de publiekstrekkers ‘David Bowie is’ en ‘Rodin – Genius at Work’. Ook ondergingen onder zijn leiding zowel de nieuwe museumwinkel, het atelier en de entreehal een metamorfose.

Educatie

Educatie is één van de belangrijkste pijlers in het beleid van Blühm. In 2015 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Kunstgeschiedenis, Musea en Maatschappij aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Blühm vormt hiermee een verbindende schakel tussen de wetenschap, het Groninger Museum en de cultureel-educatieve omgeving in bredere zin. Ook voerde Blühm in september 2016 de gratis museumtoegang in voor kinderen en voor studenten die studeren in Groningen.

Andreas Blühm is zeer verheugd met de verlenging: “Ik ben blij om met dit uitstekende team ook in de toekomst een boeiende programmering voor de Groningers en alle gasten van de stad te kunnen realiseren.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden