Janine Huizeling wint de Anner Award 2017 met Loved By Pets

Anner award winnaar 2017.
Foto: Hanzehogeschool Groningen

Janine Huizeling is donderdag 18 mei de winnaar van de Anner Award 2017 en tevens beste studentondernemer van Noord-Nederland geworden.

Janine Huizeling van Loved By Pets, een online platform waar consumenten veilig huisdieren kunnen aanschaffen bij betrouwbare fokkers gaat naar huis met een startkapitaal van € 2500,-.

De publieksprijs, een VentureClass traject van VentureLab North, werd tijdens de spetterende finaleavond in de wacht gesleept door Harro Boven van Movit Sport.

Finale

De finale vond donderdag 18 mei plaats in de Suikerunie, waarin de drie beste studentondernemers van Noord-Nederland stonden. Na een strenge selectie, een kwalificatieronde en een pitchworkshop, waren de drie studenten klaar om te strijden voor de felbegeerde hoofdprijs van 2.500 euro.

De drie finalisten, Harro Boven met Movit Sport, Janine Huizeling met Loved By Pets en Shair Amiri met AddingHelp, pitchten hun bedrijf voor de professionele jury en kregen kritische vragen van zowel de jury als van het publiek.

Spreker Maarten Beucker Andreae, medeoprichter van 2dehands.be en wiebetaaltwat.nl, deelde zijn ervaringen met het ondernemerschap. Na afloop was er een gezellige netwerkborrel met live muziek.

Anner Award

De Anner Award is in maart 2011 opgezet door het netwerk rond Anner van der Mheen. Anner van der Mheen was een bijzondere, ondernemende student aan de Hanzehogeschool Groningen, met een geheel eigen aanpak gekenmerkt door openheid, natuurlijk talent voor netwerken, durf, de wil om te verbinden, doorzettingsvermogen en leergierigheid.

Terwijl Anner voor zijn studie stage liep bij Phillips werd hij onverwachts ziek. Hij overleed op 8 maart 2011. Om alles waar hij voor stond voor te laten leven, is deze jaarlijkse prijs ingesteld. Partners van de Anner Award zijn de Rijksuniversiteit, Gemeente Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden