Martini Ziekenhuis zet oudste en jongste verpleegkundige in het zonnetje

Trudy Aleven (links) en Joyce Reid krijgen een bloemetje van Ton Tiebosch.
Foto: Martini Ziekenhuis Groningen

Het Martini Ziekenhuis heeft vandaag op de Dag van de verpleging de oudste en de jongste verpleegkundige in het ziekenhuis in het zonnetje gezet. Dit om waardering uit te spreken voor het belangrijke werk van de ruim duizend verpleegkundigen die in het ziekenhuis werken.

Patiënten vieren de dag mee met een feestelijk gebakje bij de koffie. Voor verpleegkundigen had de Verpleegkundige Staf een lunch georganiseerd.

Verpleegkundigen Trudy Aleven en Joyce Reid ontvingen een bloemetje uit handen van Ton Tiebosch, lid Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis ter gelegenheid van de Dag van de Verpleging.

Trudy Aleven

IC-verpleegkundige Trudy Aleven (64) werkt al meer dan dertig jaar met veel plezier op het Brandwondencentrum.

‘In de zorg is de menselijke maat zo belangrijk. Dat geldt voor hoe je met de patiënt omgaat, maar ook voor hoe je met elkaar omgaat. Blijf altijd kijken naar de mens achter de mens.’ Terugkijkend op haar loopbaan valt Trudy op dat de klinische blik van verpleegkundigen weer belangrijk wordt. ‘Daar ben ik heel blij mee. Het is goed dat er protocollen zijn, maar het is ook belangrijk dat we zélf scherp blijven kijken naar hoe het gaat met de patiënt en op basis van onze eigen waarneming in actie komen.’

Joyce Reid

Joyce Reid (21) is als jongste verpleegkundige in de bloemetjes gezet. Joyce is verpleegkundige geworden, omdat ze graag met mensen werkt en hen wil helpen.

‘Tijdens mijn stage merkte ik al dat de verpleegkundige het meest dicht bij de patiënt staat. Dat past bij mij. Ik ben vorig jaar afgestudeerd en werk sinds kort op de afdeling Neurologie. Op rustige momenten probeer ik altijd even een praatje te maken met de patiënt. Vaak hebben patiënten veel vragen en voelen ze zich onzeker. Het is goed om daar oog voor te hebben. Deze menselijke kant van het vak maakt mijn werk als verpleegkundige heel bijzonder. Ik ben blij dat ik dit mooie vak heb gekozen.’

Verpleegkundige Staf

De Verpleegkundige Staf van het Martini Ziekenhuis vertegenwoordigt verpleegkundigen in het ziekenhuis en draagt bij aan de zorginhoudelijke ontwikkelingen met advies, beleid en expertise.

Voorzitter Caroline Otter: “Verpleegkundigen leveren een onmisbare bijdrage aan de zorg. Hun stem is dus belangrijk bij alles wat er gebeurt in de zorg. Daarom geven we als staf advies over onderwerpen die de positie en professionaliteit van verpleegkundigen raken en ontwikkelen we vakinhoudelijk beleid. Omdat de zorg complexer wordt, wordt er meer van verpleegkundigen gevraagd. Het is belangrijk te weten wat verpleegkundigen daarvoor nodig hebben.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden