Studenten strijden om HBO Talentenprijs

Foto: Google Maps

Studenten strijden, vandaag donderdag 11 mei om de titel: ‘Het beste financiële hbo-team van Nederland en Vlaanderen.’ Het evenement de HBO Talentprijs, editie Financieel Management vindt plaat bij het Instituut voor Financieel Economisch Management van de Hanze Hogeschool.

De HBO Talentenprijs stimuleert studenten hun talenten te benutten. Daarnaast komen de aankomende financiële professionals in contact met het bedrijfsleven. Het bijzondere aan de HBO Talentenprijs is dat het georganiseerd wordt door studenten voor studenten. Het organisatieteam bestaat uit acht studenten van de Hanzehogeschool Groningen.

Teams

Voor de HBO Talentenprijs reizen 27 teams vanuit heel Nederland en Vlaanderen af naar de Hanzehogeschool Groningen. Elke hogeschool met een financiële opleiding mag twee teams afvaardigen.

Financiële casus

Deze teams, bestaande uit vijf à zes personen, krijgen tijdens de HBO Talentenprijs een reële financiële casus van een willekeurige sponsor (AkzoNobel, PostNL , Nederlandse Gasunie, Eurest, Meeùs of de Gebiedscoöperatie Westerkwartier) voorgelegd.

Na 4 uur wordt in een pitch van 5 minuten de gekozen oplossing voorgelegd aan het bedrijf in kwestie. Het bedrijf bepaalt vervolgens welke oplossing het beste is. Per voorgelegde casus wordt er naar aanleiding van de beoordelingscriteria een winnaar gekozen. Deze gekozen winnaars worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke jury van topmensen uit de financiële wereld. De uiteindelijke winnaar mag zich vervolgens ‘Het beste financiële hbo-team van Nederland en Vlaanderen’ noemen.

Daarnaast verzorgt Bob Homan, bekend van RTL Z voorbeurs, tijdens de dag een lezing en is er een workshop over het binnenklimaat in kantoorgebouwen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden