Meer Groningers melden schade door gaswinning

Foto: Jan Buurma

Meer Groningers hebben zich in het eerste kwartaal van dit jaar gemeld met schade aan hun woningen die zij wijten aan de gaswinning. Dat blijkt uit de kwartaalrapportage van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) dinsdag.

Het aantal schademeldingen is gestegen tot 2.435 ten opzichte van een kwartaal eerder, toen er 1.897 meldingen binnenkwamen.

Van de gevallen die al zijn beoordeeld, was in 63 procent de conclusie dat de schade niét kwam door aardbevingen. Een kwartaal eerder was dat 67 procent. Mensen die het niet eens zijn met de bevindingen, kunnen een contra-expertise aanvragen. Wie gelijk krijgt, kan kiezen tussen herstel en uitbetaling.

In het eerste kwartaal van 2017 koos ongeveer een derde van de melders met aardbevingsschade voor herstel van de schade in plaats van uitbetaling. In het laatste kwartaal koos een op de vier bewoners voor deze optie.

Van 43 afgehandelde complexe dossiers, waren volgens de NCG 12 daadwerkelijk complex.

De cijfers komen van het Centrum voor Veilig Wonen.  Vanaf 1 juli gaat een geheel onafhankelijke commissie de schademeldingen beoordelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden