TSN Thuiszorg gedwongen tot drastische maatregelen

Foto: Publiek Domein

TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, met 3 vestigingen in Groningen, vreest de komende maanden 650 van de elfduizend vaste medewerkers te moeten ontslaan.

Dat maakte de organisatie woensdag 22 april bekend.

Directeur Jongstra: “Het desastreuze beleid van staatssecretaris Van Rijn dwingt ons strikt te gaan belonen conform cao”.

Daarnaast worden de salarissen van zo’n 4.300 werknemers fors verlaagd. De loonsverlagingen treft medewerkers die werkzaam zijn in plaatsen waar het door gemeenten geboden tarief lager ligt dan de loonkosten. “TSN moet hier nu ruim 5 euro per gewerkt uur op toeleggen. Wij betreuren het deze medewerkers die zulk belangrijk werk doen minder te gaan belonen, maar hebben geen andere keus. Wij kunnen deze verliezen niet langer dragen”, stelt Jongstra.

Directeur Zion Jongstra zegt de maatregelen door te voeren omdat ze de bezuinigingsmaatregelen door moesten voeren, die staatssecretaris Martin van Rijn gemeenten heeft opgelegd.

TSN vreest dat bij thuishulporganisaties nog tienduizenden banen verdwijnen. Daarbij staat de thuishulp voor 220.000 kwetsbare mensen acuut op het spel.

Bron: TSN Thuiszorg

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden