Zeven grote werken van Ruud Venekamp in het Groninger Museum

'Groot Banda' (2013) van Ruud Venekamp. Olieverf op doek, 300x220.
'Groot Banda' (2013) van Ruud Venekamp. Olieverf op doek, 300x220.
Foto: © Matthijs Houthuijs

De tentoonstelling ‘Berichten van ver’ van de Groninger kunstenaar Ruud Venekamp opent vrijdag 21 april in het Groninger Museum. Zeven indrukwekkende schilderijen zijn te zien in deze tentoonstelling.

Het is voor het eerst dat Venekamps werk in een museum te zien is.

Indonesië

Ruud Venekamp laat zich inspireren door de prachtige natuur van Indonesië. En dan niet alleen door de wilde natuur, maar ook door nootmuskaatplantages op de Banda-eilanden. Onder de nootmuskaatboom kan weinig groeien, zodat het zicht vrij blijft. Op zo’n moment kan Venekamp, een erfgenaam van Mondriaan, niet verloochenen dat hij kijkt met de blik van een Nederlander. Uit zijn werk spreekt een verlangen naar verre oorden.

Ruud Venekamp

Ruud Venekamp kreeg meerdere beurzen achtereen toegekend, nadat hij zijn studie aan Academie Minerva had afgerond. Ook kreeg hij een startstipendium waarmee hij gedurende zes weken door Indonesië reisde.

Sinds 2001 werkt Venekamp als docent aan Academie Minerva. Ruud Venekamp verdedigt met volharding en succes de belangrijke rol van het medium schilderkunst binnen de hedendaagse kunst.

Kunstenaars uit stad en regio

Het Groninger Museum besteedt met regelmaat aandacht aan kunstenaars uit stad en regio Groningen. De tentoonstelling Ruud Venekamp – Berichten van ver is te zien van 21 april tot en met 10 september 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen