Hanzehogeschool Groningen helpt ondernemers met verduurzaming bedrijfsvoering

Foto: Google Maps

Het lectoraat Duurzaam Financieel Management van de Hanzehogeschool Groningen helpt middelgrote en kleine bedrijven (mkb’ers) met verduurzaming van de bedrijfsvoering.

Grote bedrijven die duurzamer willen ondernemen, huren een specialist in op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, echter middelgrote en kleine bedrijven (mkb’ers) hebben hiervoor vaak niet het budget.

Het lectoraat Duurzaam Financieel Management ontwikkelt een waardenmodel waarmee zowel economische als relevante maatschappelijke kosten en baten inzichtelijk worden gemaakt. Het lectoraat haakt daarmee aan bij het zogenaamde Koploperproject.

Koploperproject

Bedrijven worden door het Koploperproject in een traject van één jaar geholpen op een manier die bij mkb’ers past: concreet en praktisch. Vanuit het lectoraat wordt permanent bijgedragen aan het project door de impact van duurzame beslissingen zichtbaar te maken en waar mogelijk door te rekenen.

De onderzoekslijn krijgt een plek in het onderwijs van het Instituut voor Financieel Economisch Management. Zo leren jonge financials dat er andere waarden in het leven zijn dan alleen de financiële.

Lerende netwerken

Begin 2015 is in Oost-Groningen het eerste Koploperproject van start gegaan, waardoor een sterk netwerk van duurzame bedrijven ontstaat. Het Koploperproject is in eerste instantie gericht op midden- en kleinbedrijven. Naast deelnemende gemeenten kunnen ook onderwijsinstellingen, zorgorganisaties en woningcoöperaties meedoen.

Zo ontstaan er lerende netwerken waarin de deelnemers kennis en kunde met elkaar ontwikkelen, delen en toepassen. Via het lectoraat Duurzaam Financieel Management maakt de Hanzehogeschool Groningen nu ook deel uit van dit netwerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen