Koffers & Go wint Alfa-college Ondernemers Award

Het Hoogeveense studententeam Koffers & Go heeft woensdag in Hoogeveen de finale gewonnen van de Alfa-college Ondernemers Award 2017.

Het product van Koffers & Go werd als beste beoordeeld door de jury, omdat zij een slimme variant hebben bedacht op bestaande uitvoeringen van een vacuümzak en daarmee in feite een uniek product op de markt hebben gezet. Ook zijn alle aspecten van het ondernemerschap goed doordacht.

De Publieksprijs ging naar het studententeam van ‘Easy Hacks’ uit Hoogeveen die een brievenbusverklikker verkopen. Hiermee kun je op afstand zien of er post in de brievenbus zit.

Gastspreker Adis Nazreet wist het publiek te boeien met zijn verhaal over studie, passie en ondernemerschap. Hij is oud-student van het Alfa-college en wist bij de jongeren de juiste snaar te raken met one-liners als: “Als je het goed doet, dan werk je op een dag 20% en heb je 80% plezier.”

Van 0-2 acterstand naar 3-2 winst

In 1986 kwam hij als 10-jarig Irakees jongetje in Nederland. “Ik moest mijn weg vinden in een vreemd land en stond op een 0-1 achterstand. Na de middelbare school koos ik voor een ICT-opleiding op het Alfa-college. Ik deed niet veel en bleef zitten op 0,3 punten. Het was 0-2. Toen ben ik gaan nadenken, heb een goed gesprek gehad met mijn mentor en heb mezelf afgevraagd: Waar leef ik voor en wat doe ik hier?”

Adis wist zichzelf net op tijd te herpakken. Hij vond zijn passie in het bouwen van websites. Tussenstand: 1-2. Voor een stage ging hij naar het buitenland, iets wat hij iedereen aanraadt: “Wees er niet bang voor, je zult er geen spijt van krijgen. Je leert er zoveel!”

Na de studie trok het buitenland opnieuw en hij ging daar een aantal jaren succesvol aan de slag als ondernemer: 2-2. Met alle opgedane kennis en ervaring kwam hij terug naar Hoogeveen.

Adis: “Ik wilde hier in mijn vertrouwde omgeving verder werken en met mijn kennis het verschil maken. Dat doe ik als ondernemer met mijn bedrijf TeamAdis, online specialisten. Ik ben blij met mijn werk, wat nog altijd mijn passie is, een hobby waar je ook nog voor betaald wordt. Doe dus vooral dat wat je leuk vindt. Het is 3-2, ik heb gewonnen!”

Adis is blij dat het onderwijs tegenwoordig veel meer praktijkgericht gericht is: “Dat had ik ook graag gewild, je leert dan zoveel méér. Wat jullie hier al laten zien, daar kon ik destijds alleen maar van dromen. Ik wens jullie veel succes en ik hoop echt dat jullie over 10 jaar kunnen zeggen dat je wat aan mijn verhaal hebt gehad!”

Strijd

Na de gastspreker presenteerden de 10 finalisten hun bedrijf in een korte pitch aan de jury en het publiek. Daarnaast beantwoordden ze vragen van de jury. De 10 finalisten waren als besten uit de voorrondes in de regio’s Groningen, Hardenberg en Hoogeveen gekomen.

Het drietal studenten van Koffers & Go was verrast dat zij gewonnen hebben: “We vinden het echt top, maar hadden het niet verwacht. De jury waardeerde vooral om onze toekomstplannen. Wij gaan koffers ontwerpen en maken met een ingebouwde vacuüm zak!

Dat is natuurlijk ideaal want zo kan je veel meer meenemen in een kleinere koffer en dat scheelt weer ruimte in de autokoffers op de markt te brengen met een ingebouwde vacuümzak, waarmee meer ruimte gecreëerd worden. Ook ons ondernemersplan werd goed beoordeeld.”

De tweede prijs ging naar Easy Info. Dit team uit Hardenberg is al succesvol met hun product waarmee je met je mobiel via de NFC-techniek direct toegang krijgt tot een voorgeprogrammeerde website. Vergelijkbaar met een QR-code, maar deze techniek werkt sneller, makkelijker en is op vele manieren toepasbaar. De jury waardeerde vooral het gebruik van nieuwe technologie en de integratie in offline en online middelen.

Tube It eindigde op de derde plaats. Zij willen boter verpakken in tubes en daarmee een oplossing bieden voor een veel voorkomende ergernis op de ontbijttafel: vieze botervlootjes. Uit het juryrapport: “De prijs is vooral ook als aanmoediging om vol te houden om het product op de markt te zetten. De inzet hiervoor is duidelijk aanwezig.”

Esmee Spaan won in de Buitencategorie. Dit zijn ondernemingen van studenten die niet via school zijn opgezet, maar op eigen initiatief. Esmee studeert in Groningen Mode/Maatkleding en ontwerpt en maakt met succes unieke kledingstukken. De jury was onder de indruk van haar product en aanpak en haar prachtige focus.

Met deze jaarlijkse wedstrijd stimuleert het Alfa-college het ondernemen bij studenten op de locaties in Groningen, Hardenberg en Hoogeveen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden