NS verlengt per direct weekendtreinen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ TahR78

De NS gaat per direct de weekendtreinen op het traject tussen de Randstad en Groningen verlengen.

De aanleiding is dat het de laatste tijd steeds drukker is in de treinen. Het aantal weekendreizigers is hoger dan vooraf werd verwacht, meldt de NS. Hierdoor was de lengte van de treinen niet altijd voldoende.

De laatste tijd waren er veel klachten over volle treinen tussen Zwolle en Groningen. Twee weken geleden was het zelfs zo druk, dat een machinist op station Zwolle besloot niet verder te rijden, omdat dat niet verantwoord was.

De komende twee weken hebben reizigers vanuit en naar Groningen hier nog niets aan, doordat er tussen zondag 16 april en zondag 30 april geen treinen rijden tussen Groningen en Hoogeveen. Dit komt door het station in Assen wordt verbouwd. In deze twee weken rijden bussen tussen Groningen en Hoogeveen.

De NS gaat vervolgens meer treinen stapsgewijs verlengen om reizigers in het weekend zoveel mogelijk een zitplaats te bieden. Het is echter niet mogelijk om alle treinen in één keer te verlengen.

De inzet van treinen in de dienstregeling is een complexe puzzel. Hierbij moet bijvoorbeeld rekening gehouden worden met ‘het opstellen van treinen ’s nachts, het onderhoud en het inplannen van conducteurs en machinisten. Het verlengen van treinen gebeurt daarom stapsgewijs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden