MBO-studenten strijden om titel Alfa-college Ondernemers Award

De winnende teams Alfa-college Ondernemers Award 2016
Foto: Alfa-college

Tien teams, bestaand uit ondernemende studenten van het Alfa-college strijden woensdag 12 april tijdens de finale van de Alfa-college Ondernemers Award. De finale vindt plaats in Hoogeveen.

In de aanloop hiernaartoe zijn op de locaties in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg voorrondes gehouden. De teams zullen op het podium staan om hun onderneming te ‘verkopen’. Het winnende team van de jaarlijkse Ondernemers Award ontvangt een wisseltrofee, een geldprijs en een eervolle titel.

Pitches

Alle teams houden tijdens de finale een korte pitch waarin zij laten zien welk product of dienst zij bieden en welke verkoopstrategie ze hebben toegepast. Ook beantwoorden ze vragen van jury en publiek.

De jury bepaalt vervolgens de winnaar van de Ondernemers Award. Het publiek bepaalt wie de winnaar van de Publieksprijs wordt. In de Buitencategorie strijden teams die op eigen initiatief een onderneming zijn gestart, naast hun studie.

Jury

Een deskundige jury zal de presentaties en de ondernemingen beoordelen. De juryleden zijn Jeroen van der Ster (directeur Bedrijfsvoering Alfa-college), Ingrid Kraaijeveld (Formule manager bij David Hulseboom), Alexander Grit (lector dubbellectoraat ‘Ondernemen in Verandering’ Alfa-college/Hanzehogeschool Groningen), Dorothea Piek (vennoot Buro Goeie Grond in Groningen) en Peter Zwartscholten (adviseur Startershuis DOEN in Hardenberg).

Sprekers: Adis Nazareet en Alexander Grit

Adis Nazareet is uitgenodigd om te spreken over zijn ervaringen als ondernemer. Adis is oud-student van het Alfa-college in Hoogeveen en sinds 2010 zelfstandig online marketeer met zijn bedrijf Team Adis.

Lector Alexander Grit geeft een korte toelichting op het nieuwe dubbellectoraat ‘Ondernemen in Verandering’ van het Alfa-college en de Hanzehogeschool Groningen, waarbij het gaat om ondernemerschap en onderwijs in Noord-Nederland, in de dynamiek van de 21e eeuw.

Jong Ondernemen

Het Alfa-college erkent het belang van ondernemen en heeft dit benoemd tot één van de speerpunten. Zo worden studenten tijdens hun opleiding gestimuleerd om deel te nemen aan het landelijke traject Jong Ondernemen. Daarin werken zij actief aan ondernemerschap, begeleid vanuit het onderwijs en het bedrijfsleven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden