Hanzehogeschool Groningen blinkt uit in ondernemerschap

Foto: Google Maps

Hanzehogeschool Groningen blinkt uit in ondernemerschap. Dit blijkt uit de vorige vrijgegeven Europese ranglijst U-Multirank 2017, die ruim 1.500 universiteiten en hogescholen in 99 landen wereldwijd met elkaar vergeleken.

De Hanzehogeschool Groningen is wereldwijd nummer 5 geworden in de subcategorie ‘Graduate companies’ (categorie knowledge transfer), waar 1.465 internationale instellingen aan deelnemen. In Nederland staat de Hanzehogeschool op de eerste plaats voor dit onderwerp.

Daarnaast is de hogeschool wereldwijd nummer 3 geworden in de subcategorie ‘regional joint publications’ (categorie regional focus) van de 1.236 instellingen en ook hier staat de Hanzehogeschool op de eerste plek van Nederland.

Ambitie

De Hanzehogeschool Groningen is trots op deze resultaten. In Vernieuwen in Verbinding, het strategische plan 2016-2020, staat al de ambitie om in 2020 jaarlijks 500 nieuwe ondernemingen te starten, die 5.000 nieuwe banen opleveren.

Regionale samenwerking

Daarnaast wordt er op het gebied van regionale samenwerking volop geĆÆnvesteerd, onder andere door middel van innovatiewerkplaatsen: een fysieke of virtuele vorm waar onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk bij elkaar komen.

Al gerealiseerde voorbeelden zijn energieproeftuin EnTranCe, Gebiedscoƶperatie Westerkwartier, de Health Hub Roden en ZAP onderwijs- en scholingsfaciliteit.

U-Multirank voert sinds 2011 haar onderzoek uit met steun van de Europese Commissie en brengt jaarlijks haar ranglijsten uit. De gegevens van U-Multirank 2017 zijn te vinden op www.umultirank.org

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden