Studio’s Hete Kolen populair onder jongeren

Foto: Jan Buurma

Het opvallende oranjegekleurde gebouw ‘Hete Kolen’ is ontzettend gewild bij jongeren. Jongeren kunnen hier betaalbaar wonen, met een eigen badkamer, keuken en toilet.

Dat meldt Lefier.

Het eind 2014 in gebruik genomen gebouw aan de Boumaboulevard, is in korte tijd al volledig bewoond. De belangstelling was boven verwachting. Yvonne van Cooten, manager gebiedsteam studenten van Lefier vertelt: “Het grote aantal inschrijvingen laat zien dat deze studio’s voldoen aan de huidige vraag van jongeren.”

Studio’s
De studio’s bestaan uit een woon-/slaapkamer met een open, compacte keuken en een eigen badkamer met toilet. Ook is er een gezamenlijke wasmachineruimte en een gezamenlijk dakterras voor alle bewoners. Onder het gebouw is een afgesloten fietsenberging.

De huurprijs is vanaf 460 euro inclusief servicekosten, verwarming, water en elektra. Door huurtoeslag zijn deze studio’s ook bereikbaar voor jongeren.

“Hete Kolen”
De naam van het gebouw verwijst naar de kolenopslagplaats van de voormalige energiecentrale in Groningen. Het ontwerp en de feloranje gevel samen met de basalt stenen zijn een verwijzing naar gloeiend hete kolen in de centrale.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden