Nationale Pannenkoekdag 2017

Foto: Pannenkoekdag.nl

Vandaag, vrijdag 24 maart is het de 11e editie van Nationale Pannenkoekdag. Deze dag worden opa’s en oma’s in verzorgingshuizen en ouderinstellingen in het zonnetje gezet.

Pannenkoeken bakken voor elkaar, daar draait het om tijdens Nationale Pannenkoekdag.

Groningen

In Groningen doen 65 scholen mee an het pannenkoekfeest. In 2016 deden 53 scholen mee. Ruim 3.200 leerlingen bakken voor bijna 3.600 ouderen stapels pannenkoeken vandaag. Iedere school geeft een eigen invulling aan deze dag.

Pannenkoeken blijken een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens. Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien.

Ook dit jaar zijn records gebroken. Meer dan 1.100 basisscholen in Nederland doen mee, een stijging van maar liefst 26% ten opzichte van het jubileumjaar in 2016.

Deze dag bakken landelijk zo’n 55.000 basisschoolleerlingen van 1110 scholen meer dan 110.000 pannenkoeken voor ouderen in de buurt.

Pannenkoeken zijn niet alleen bij jong en oud ongekend populair als lekkernij, maar sinds vorig jaar er is zelfs een pannenkoekplant die met zijn ronde platte bladeren in aardig wat interieurs opduikt, meldt de organisatie.

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden