Boomfeestdag bij SKSG

Foto: Communicatie SKSG

SKSG heeft woensdag in het kader van de Nationale Boomfeestdag op alle locaties (kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang) een fruitboom of -struik geplant. Over minder dan een halfjaar kunnen de kinderen het fruit oogsten en… consumeren.

Enno van der Werff, directeur-bestuurder van SKSG geeft aan: “Wij proberen kinderen op velerlei manieren op een positieve wijze in aanraking te brengen met de natuur. Deze speciale dag is één van de momenten die bij uitstek geschikt is hiervoor”.

De fruitbomen en -struiken zijn beschikbaar gesteld door Donkergroen, samenwerkingspartner van SKSG als het gaat om de inrichting van natuurtuinen en dergelijke. Stichting IVN (Instituut van Natuureducatie en Duurzaamheid) biedt SKSG ondersteuning door het vrij beschikbaar stellen van educatief maar speels lesmateriaal op het gebied van fruit en fruitbomen.

Stichting Nationale Boomfeestdag vierde woensdag haar 60-jarig jubileum. Elk jaar worden gemiddeld 200.000 bomen geplant. Daarmee draagt de stichting bij aan een duurzame wereld.

Speerpunten

Natuur & Duurzaamheid is één van de vijf speerpunten van SKSG. Naast Natuur & Duurzaamheid richt SKSG zich op Kunst & Cultuur, Koken & Voeding, Wetenschap & Techniek en Sport & Beweging.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden