Twee keer zilver voor studenten Noorderpoort

Robert Boerema 2e plaats Skills Heroes.

Twee studenten van Noorderpoort hebben zilveren gewonnen tijdens de finales van Skills Heroes.

Robert Boerema werd tweede in de categorie ‘Webdesigner’ tijdens de finales van Skills Heroes. Met 524 punten werd zijn score als excellent gekenmerkt. Skills The Finals werden georganiseerd van 16 tot en met 18 maart in de RAI Amsterdam.

Een paar dagen eerder won Noorderpoortstudent Marnick Winter ook een zilveren plak op 9 en 10 maart bij de finale in de categorie ‘Lassen georganiseerd’ in De Gieterij Hengelo.

Veel talent bij Noorderpoort

In totaal deden 315 mbo’ers mee tijdens Skills The Finals, het nationale kampioenschap van Skills Heroes. Studenten uit het hele land namen het tegen elkaar op in verschillende categorieën, zoals bloem binden, grafisch ontwerpen en interieuradvies.

Tien studenten van Noorderpoort hadden zich weten te plaatsen voor de nationale finales.

• 5e plaats: Paul Bakker – Autotechnicus

Finaliste in de categorie Modeontwerper/medewerker mode, Nadine van de Kamp moest het strijdtoneel vroegtijdig verlaten wegens persoonlijke omstandigheden moest.

Voor de studenten Wiljan Zwart en Egbert van der Bijl, beide finalist in de categorie Autoschade hersteller, is het nog even spannend. Hun Skills The Finals wordt vrijdag 24 en zaterdag 25 maart door Noorderpoort georganiseerd bij Autoschadeherstel Been in Groningen.