Posterborden bij stembureaus Groningen: “Laat Groningen niet Zakken”

Posterbord bij stembureau Lewenborg.
Foto: De Redactie

Een aantal bezorgde, gedupeerde en betrokken inwoners uit het aardbevingsgebied hebben dinsdagavond de posterborden ‘Maak uw stem sterker! Laat Groningen niet zakken’ in de buurt van alle stemlocaties in de stad en provincie geplaatst.

Hoofdstation Groningen.

Hiermee roepen zij iedereen op de petitie “Laat Groningen niet zakken”, die gestart is door Freek de Jonge, te ondertekenen.

In de provincie
In de provincie

Waarom is ondertekenen van belang?

Veel Nederlanders en Groningers zijn solidair met de getroffen inwoners in het gaswinningsgebied. Door het tekenen van de petitie kunnen ze die solidariteit kenbaar maken.

Naast een solidariteitsbetuiging is het tekenen ook van belang om maximale druk te organiseren richting de politiek in Den Haag. Wil er de komende jaren werkelijk iets verbeteren voor de inwoners dan helpt het enorm wanneer er oplossingsrichtingen in het nieuw te formuleren regeerakkoord worden opgenomen.

De petitie is momenteel door ruim 140.000 mensen ondertekend.

Na de verkiezingen zal Freek de Jonge, mede namens alle ondertekenaars, de petitie aanbieden aan de (in)formateur.

Prominente plek

Alle beheerders van de stembureaulocaties ontvangen woensdag een brief met het verzoek de posterborden na sluitingstijd van het stembureau te verwijderen en een prominente en zichtbare plek te geven in, bij, op hun locatie. Zo blijft de petitie nog een tijd onder de aandacht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden