Studenten bouwen huiswerkverblijf Roemenië

Foto: communicatie Alfa College

Twintig studenten en vijf docenten/begeleiders van het Alfa-college en Noorderpoort vliegen 22 april naar Roemenië om daar verder te bouwen aan een huiswerkverblijf voor kinderen.
Groepsfoto

Een groep studenten van beide ROC’s zijn vorig jaar begonnen aan de bouw. Vervolgens heeft de plaatselijke bevolking aan het verblijf gewerkt. Dit jaar hopen de studenten het dak af te krijgen.
huiswerkverblijf - gereedschap uitzoeken-1

Het verblijf staat in Tichendeal: een klein dorpje ten noordoosten van de oude middeleeuwse stad Sibiu. Hier is veel armoede en een groot deel van de kinderen gaat er niet naar school. Kinderen die wel naar school gaan, hebben vaak ouders die niet kunnen lezen of schrijven. Deze ouders kunnen hun kinderen dus niet helpen met het huiswerk of hen stimuleren het te maken. Het huiswerkverblijf biedt hiervoor een oplossing.

Samenwerken
Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de stichtingen Leonardo da Vinci, Actie Roemenië en Lamp. Behalve Bouw-studenten werken ook studenten Installatietechniek, Metaal, Marketing, Facilitair en Logistiek mee aan dit project. De verschillende opleidingen kunnen zo op een bijzondere manier met elkaar samenwerken.

Op 13 mei komen de studenten weer terug. De groep houdt een blog bij met al hun avonturen: leerlingenroemenie2015.com.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden