Wereldgezondheidsdag: Voedselveiligheid centraal

Foto: CC-BY-2.0 via Wikimedia-Commons-File-World-health-Organization

Vandaag 7 april is het Wereldgezondheidsdag.

De World Health Organization (WHO) wil op deze dag de aandacht vragen voor de vele ziektes en de daarbij behorende taboes.

Het thema dit jaar:  “Voedselveiligheid”.

“Wat zit er in uw eten? Waar komen de ingrediënten vandaan? Zijn ze goed – en veilig – behandeld in elke fase, van boer tot bord? De WHO roept producenten, beleidsmakers en het publiek vandaag op om de voedselveiligheid te bevorderen.”

Voedselveiligheid
Het is belangrijk volgens de WHO dat er aandacht wordt besteed aan dit onderwerp omdat er wereldwijd veel ziekten worden overgedragen door voedsel.

Wereldgezondheidsdag (Engels: World Health Day) is een initiatief van de WHO dat op 7 april ieder jaar ( de dag waarop Wereldgezondheidsdag is opgericht) wordt gehouden. Het ontbreken van goed onderwijs, armoede, ondoelmatig gezondheidsbeleid en -zorg, zijn onderwerpen die veel ziektes en problemen veroorzaken. Het doel van deze dag is om deze items, maar zeker ook ziektes die anders in de taboe-sfeer zouden blijven hangen bespreekbaar te maken.

Ieder jaar heeft een ander thema.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen