Publieksdag over leven met armamputaties in UMCG

Foto: De Redactie

Zaterdag 18 maart organiseert het Centrum voor Revalidatie van het UMCG een informatieve dag voor patiĆ«nten en hun familie “Meer dan een prothese”. Op deze informatieve dag gaat het over uiteenlopende aspecten van het leven met een armamputatie.

De Publieksdag bestaat uit een aantal laagdrempelige lezingen, gevolgd door diverse workshops, meldt het UMCG. Deze worden gegeven door medewerkers van het UMCG.

Ook zijn diverse fabrikanten van protheseonderdelen aanwezig voor demonstraties.

De lezingen zijn geschikt voor iedereen, waarbij medische kennis niet nodig is om ze te kunnen volgen. De sprekers staan er om bekend dat zij onderwerpen op een duidelijke, illustratieve en begrijpelijke manier uit te kunnen leggen.

Cybathlon

Ook wordt een Cybathlon gehouden: In de Fonteinstraat van het UMCG wordt een volledige parcours van de Cybathlon opgebouwd. Dit is een soort Olympische Spelen voor bionische mensen. Belangstellenden kunnen met elkaar de strijd aan om dit parcours zo snel mogelijk af te leggen.

Deze Cybathlon werd afgelopen najaar voor het eerst gehouden in Zurich.

Daarnaast is er muziek door muzikant Dorien Doorn; zij heeft zelf een handafwijking. Speciaal voor kinderen is er een workshop Gipsafdrukken maken.

De Publieksdag “Meer dan een prothese” begint zaterdag 18 maart om 11.00 uur.

Voor meer informatie en het volledige programma: umcg.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden