Women’s March Groningen zaterdag 11 maart

Foto: Women's March Groningen

Wereldwijd worden zaterdag 11 maart marsen gehouden om de Internationale Vrouwendag van afgelopen woensdag 8 maart te vieren.

Ook in Nederland wordt aandacht gevraagd voor gelijke rechten voor iedereen, ongeacht geslacht, geaardheid, etnische achtergrond en religie, door middel van verschillende acties op donderdag 9 en zaterdag 11 maart.

Ook in Groningen vindt een mars plaats om te strijden voor gelijke rechten en tegen discriminatie. De mars start op het Waagplein, achter het stadhuis. Deelnemers verzamelen zich om 12 uur op het Waagplein. Daar zullen enkele toespraken worden gehouden en gedichten voorgedragen, waarna de mars door de binnenstad gaat.

#ikstemtegenhaat

Nu de verkiezingen eraan komen, worden mensen opgeroepen om te stemmen tegen haat en voor diversiteit, tegen verdeeldheid en voor inclusiviteit. Deze boodschap wordt verspreid via sociale media op donderdag 9 maart met de hashtag #ikstemtegenhaat.

Na recente ontwikkelingen in de wereldwijde politiek is het duidelijk geworden dat gelijke rechten nog niet vanzelfsprekend zijn.

“We vinden het belangrijk dat vrouwen en mannen hetzelfde verdienen voor hetzelfde werk,” aldus Cornelia Hefting namens Women’s March Groningen. “Ook willen we graag dat iedereen zich thuis en veilig voelt in Nederland, op straat, op de werkvloer en in het uitgaansleven. Het moet niet uitmaken wat bijvoorbeeld je geaardheid of afkomst is.”

Hierom draait de actie op Twitter en andere media op 9 maart: laten zien dat Nederland een verdraagzaam land kan zijn!

Voor meer informatie: www.bit.do/GRNG

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden