Rode Kruis zoekt 2.000 nieuwe vrijwillige hulpverleners

Foto: Publiek Domein

Het Rode Kruis zoekt nieuwe vrijwillige eerstehulpverleners voor 2015. Het Rode Kruis is op zoek naar nieuwe vrijwilligers door een toename van het aantal EHBO-aanvragen voor evenementen.

De inschrijving voor de 4mijl is reeds geopend, dit is een van de Groningse evenementen waarvoor het Rode Kruis vele vrijwilligers inzet. Denk daarnaast aan andere sportevenementen, theatervoorstellingen in het Martiniplaza en nationale evenementen als de Nijmeegse vierdaagse en 3FM Serious Request.

Het Rode Kruis is donderdag 2 april gestart met de werving van 2.000 nieuwe vrijwilligers. De organisatie wil ook in de rampenhulpverlening meer hulpverleners klaar hebben staan en zoeken eerstehulpverleners voor de noodhulpteams die worden ingezet bij rampen en calamiteiten.

Ieder team bestaat uit 8 vrijwillige hulpverleners die de verzorging van lichtgewonden bij een ramp of calamiteit op zich kunnen nemen. Deze hulpverleners worden ook ingezet bij grotere evenementen, zodat ze goed geoefend blijven voor noodsituaties.

Rode Kruis en eerstehulpverlening
Het Rode Kruis verleent hulp aan mensen in nood en verzorgt wereldwijd eerstehulpverlening en onderwijs in eerste hulp. In Nederland betekent dat hulp bij kleine en grote evenementen zoals Koningsdag, de intocht van Sinterklaas, Pinkpop of Carnaval. Zo zette het Rode Kruis afgelopen jaar 600 hulpverleners bij de Nijmeegse Vierdaagse in. De eerstehulpvrijwilligers behandelen bij evenementen doorgaans hulpvragen als kleine bloedingen, kneuzingen, schaaf- of snijwonden.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.rodekruis.nl/hulpverleners.  Een EHBO-diploma is niet vereist: nieuwe vrijwilligers krijgen een training van het Rode Kruis in eerste hulp en noodhulpprocedures.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden