Nieuwbouw Energy Academy Europe wint BREEAM Awards 2017

Foto: Google Maps

De nieuwbouw Energy Academy Europe van de Rijksuniversiteit Groningen is winnaar geworden van de BREEAM Awards 2017 (categorie ‘Mixed Use & Other’).

Dit is dinsdag 7 maart in Londen bekend gemaakt. De vakjury erkent hiermee dat in Groningen een bijzonder duurzaam en ambitieus gebouw is neergezet.

Door een slim ontwerp wordt in dit gebouw de energiebehoefte laag gehouden en bovendien is het gebouw in staat om meer energie te produceren dan het verbruikt. Hiermee is de Energy Academy Europe het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland.

Het extreem energiezuinige gebouw met het allerhoogste certificaat op duurzaamheidsprestaties, behoort tot de zogeheten BREEAM Outstanding-klasse.

BREEAM is een methode van duurzaam bouwen die het milieu zo min mogelijk belast en een gezonde werk- en leefomgeving stimuleert.

De meeste punten zijn behaald voor energiebesparende maatregelen, enerzijds door de energievraag zeer laag te houden en anderzijds door zoveel mogelijk gebruik te maken van de natuurlijke energiebronnen zon, aarde, lucht en water.

Het gebouw bestaat grofweg uit twee bouwdelen. De onderzoeksruimtes met laboratoria en aanverwante werkruimtes zitten aan de noordzijde en werklandschappen, een wintertuin en onderwijsruimten bevinden zich aan de zuidkant. De wintertuin is een belangrijke bufferzone waar lucht wordt geacclimatiseerd.

(Bron: RUG.NL)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden