Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen steunt 29 projecten in Provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft € 89.250 beschikbaar gesteld voor 29 projecten in de provincie Groningen. Het geld is bestemd voor projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Opvallende  ‘GOOV Muziektheater’ en Stichting Theatergroep WAARK uit Groningen

Het GOOV Muziektheater ontvangt een bijdrage van € 10.000 voor hun theaterproductie ‘Buitenspel’, de wereld door de bril van Jacques J. d’Ancona. Dit is een musical over het leven van Jacques d’Ancona. De productie geeft een tijdsbeeld weer en is herkenbaar voor mensen in Groningen, maar eigenlijk in heel Nederland.

De musical gaat 14 september 2017 in première in de Stadsschouwburg Groningen, rond de 80ste verjaardag van d’Ancona.

Theatergroep WAARK ontvangt een bijdrage van € 6.000 voor de theaterproductie ‘Ida en Ebbo’. De
Theatergroep WAARK brengt al bijna een halve eeuw actueel theater in de Groningse taal en speelt met amateurspelers op hoog niveau.

Schrijver Jan Veldman en regisseur Albert Secuur hebben uit de ‘Kroniek van Bloemhof’ een verhaal geput over twee families uit de 13e eeuw, een middeleeuwse Groninger soap. Het wordt conversatietoneel met allerlei wendingen.

Verder steunt het Prins Bernhard Cultuurfonds onder meer Stichting Bernoulliplein voor de muziekproductie Korreweg Klassiek 2017, de Stichting Martinikerk, Groninger Studenten Muziekgezelschap Bragi, Groninger Studentenorkest Mira, Interkerkelijk Koor Amor Cantandi Ten Boer en Speelgroep Leek voor het openluchtspel ‘Op Hoop van Zegen’.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd op het gebied van cultuur, wetenschap en natuur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden