Noordelijk Zorgdebat in UMCG

Foto: De Redactie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) organiseert maandag 13 maart Het Noordelijk Zorgdebat over ‘Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?’

Kandidaat-Kamerleden van acht politieke partijen voor de Tweede Kamer gaan in debat over healthy ageing, preventie en de ouderenzorg in de regio, meldt het UMCG.

Het debat begint met een korte inleiding van Jos Aartsen, voorzitter Raad van Bestuur UMCG, met de visie van UMCG op healthy ageing, preventie en ouderenzorg. Tijdens de nieuwjaarstoespraak lichtte van Aartsen de noodzaak toe dat preventie in zijn ogen de enige manier is om de zorg in Nederland betaalbaar te houden. Ook riep hij op tot meer samenwerking in de regio.

De kandidaat-Kamerleden debatteren over stellingen van geneticus Lude Franke en hoogleraar ouderengeneeskunde Sophia de Rooij. ‘Want hoe belangrijk vinden de verschillende partijen preventie van ziekten, en wie is daar volgens hen verantwoordelijk voor? En hoe ziet de toekomst van de ouderenzorg eruit in tijden van krimp, vergrijzing, innovaties en het feit dat mensen steeds vaker meerdere ziektes hebben?’

De deelnemers zijn Arno Rutte (VVD), William Moorlag (PvdA), Agnes Mulder (CDA), Antje Diertens (D66), Sandra Beckerman (SP), Stieneke van der Graaf (CU), Theun Wiersma (50plus) en Kirsten de Wrede (PvdD).
‚Äč
Het debat is maandag 13 maart tussen 12.00 en 13.00 uur. Aanmelden is niet nodig, maar ‘vol = vol’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden