Leefstijlwijzer geopend in UMCG

Foto: De Redactie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is woensdag gestart met de UMCG Leefstijlwijzer. In de vorm van een pilot worden leefstijladviezen aan patiënten aangeboden via de UMCG Leefstijlwijzer.

Deze leefstijlcheck bestaat uit een aantal vragen over bewegen, eten en roken en gegevens als lengte en gewicht. Aan de hand van de antwoorden krijgt de deelnemer gericht een leefstijladvies.

Doel van het advies is bewustwording van het belang van gezonde leefstijl en preventie van ziekte, meldde het UMCG dinsdag. Ook kan het advies er toe bijdragen dat patiënten in het dagelijkse leven zo goed mogelijk kunnen functioneren.

De UMCG Leefstijlwijzer is eerst gestart in de poli Revalidatiegeneeskunde / Plastische Chirurgie. Hier is een speciale balie ingericht, waar bezoekers van de poli zich kunnen aanmelden voor een leefstijlcheck. De balie wordt bemenst door een UMCG-leefstijladviseur, die deelnemers kunnen begeleiden bij het volgen van het advies.

Gratis en anoniem

Deelname aan de UMCG Leefstijlwijzer is gratis, anoniem en geheel vrijblijvend. De uitkomsten van de UMCG Leefstijlwijzer zijn uitsluitend voor de betreffende patiënt zelf bestemd. Hij of zij krijgt leefstijladviezen mee en informatie over een gezonde leefstijl.

Healthy Ageing in het UMCG

De UMCG Leefstijlwijzer past bij de UMCG-focus op Healthy Ageing, oftewel gezond ouder worden. Vroegtijdige opsporing en behandeling van ziekte is het doel in zorg zodat we gezondheidsverlies kunnen beperken.

Daarnaast wil het UMCG de zelfredzaamheid van chronisch zieke mensen en ouderen vergroten. Leefstijlprogramma’s maken steeds vaker deel uit van onze zorg omdat behandelingen beter kunnen aanslaan en herstel spoediger kan verlopen bij fitte mensen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden