RUG scoort 18 topmasters in Keuzegids

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft voor 18 opleidingen het label Topopleiding gekregen in de nieuwe editie van de Keuzegids Masters. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen het er nog 9 waren.

‘Uitdagend en goed georganiseerd’

Volgens de kwaliteitsbeoordeling van de Keuzegids komt de RUG er de laatste jaren gemiddeld beter vanaf dan de universiteiten in de Randstad. ‘De studenten vinden hun opleidingen net wat vaker dan elders uitdagend en goed georganiseerd.’ Van de brede, klassieke universiteiten staat de RUG op de tweede plaats.

De volledige lijst van de 18 Topopleidingen is hier te vinden.

Naast de topmasters zijn ook nog 9 andere masteropleidingen van de RUG eerste in hun categorie. Dit zijn de Lerarenopleiding talen, Archeologie, Archeologie (research), Economics, Clinical and Psychosocial Epidemiology (research), Farmacie, Supply Chain Management, Spatial Sciences (research) en Tandheelkunde, meldt de RUG.

Nanoscience

De master Nanoscience van de RUG staat voor het vijfde jaar achtereen in de top drie van beste universitaire masteropleidingen in Nederland, zo blijkt uit de Keuzegids Masters 2017.

Zo ontwikkelde Ben Feringa de nanocar, een op licht aangedreven moleculaire motor, waarvoor hij in december 2016 de Nobelprijs voor scheikunde ontving.

Keuzegids

In de Keuzegids worden alle Nederlandse masteropleidingen kort beschreven. Bij de meeste wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studentenoordelen en het oordeel van keurmerkinstantie NVAO. Studies krijgen het label Topopleiding bij een score van 76 punten of meer.

Landelijk kregen 142 masteropleidingen het label Topopleiding.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden