‘Diversiteit in politiek en samenleving’

Foto: Publiek Domein

Vrijdag 3 maart vindt een bijeenkomst ‘Diversiteit in politiek en samenleving’ plaats in het FNV gebouw in Groningen.

De diversiteit van de Nederlandse samenleving, naar ondermeer ras, geloof, sekse en geaardheid is een gegeven. Ook als gekeken wordt naar mensen met een migratie achtergrond, dan is meer dan een vijfde van de bevolking buiten Nederland geboren, of één van de (groot) ouders is van elders.

Over enkele decennia zal culturele diversiteit een vanzelfsprekendheid zijn in heel Nederland. In 2030 zullen volgens prognoses van het CBS drie van de tien burgers van Nederland een migratie achtergrond hebben.

Diversiteit en inclusie

De thema’s diversiteit en inclusie leiden tot verschillende discussies in Politiek en samenleving. Geen organisatie kan meer zonder een diversiteitsbeleid ondanks de al of niet maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Het credo is: “Diversiteit is goed voor de politiek, voor de vakbond en voor de samenleving”. ‘Is dat wel zo? Moet je er blij mee zijn? Hoe denken politici, mensen van de vakbond en burgers hierover?’

Kandidaat-Tweede Kamerlid PvdA en ex vicevoorzitter FNV, Gijs van Dijk, John Leerdam, voorzitter van het Landelijk Netwerk Diversiteit PvdA, Arnoud Hoogsteen, beleidsadviseur Lokaal Beleid FNV & Lid SER Noord-Nederland en kandidaat Tweede-kamerlid PvdA, Reshma Roopram gaan hierover met elkaar in gesprek.

Verder werken wethouder Roeland van de Schaaf van de gemeente Groningen, fractievoorzitter Carine Bloemhoff van de PvdA Groningen en vice-voorzitter Gina Olthof van de afdeling Groningen van de PvdA mee.

De bijeenkomst wordt geleid door Tjeerd van Dekken.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan het gesprek.

De aanvang is om 19.00 uur

Locatie:

FNV gebouw, Leonard Springerlaan 23 in Groningen

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden