Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) blauw verlicht tijdens Wereld Autisme Dag

Foto: CC BY-SA 3.0/Esdert

Vanavond 2 april wordt het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met GGZ- instelling INTER-PSY blauw verlicht, in het kader van Wereld Autisme Dag.

Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen.

Het thema van dit jaar: “Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel”.

Light it up Blue
Met deze ‘Light it up Blue’ – actie wordt speciale aandacht gevraagd voor autisme. Meer dan 180 steden en 35 landen op 6 continenten doen wereldwijd mee aan dit speciale project. Ook Smart Camels Event Production aan de Kieler Bocht in Groningen doet mee aan de actie waarmee autisme letterlijk in de schijnwerpers wordt gezet.

De Wereld Autisme Dag valt in de nationale Autismeweek (28 maart t/m 4 april 2015).

Jaarlijks worden op Wereld Autisme Dag bijna 2000 gebouwen en beelden blauw verlicht. Eerdere jaren werden onder andere het Empire State Building in New York, het Sydney Opera House in Australië, de Canton Tower in China, het World Trade Center in Bahrein, het beeld ‘Christus de Verlosser’ in Rio de Janeiro en de Niagara Falls blauw verlicht.

In Nederland deden voorgaande jaren het Euronext beursgebouw, de Westertoren in Amsterdam, Paleis Soestdijk en de Gasunie in Groningen mee aan de actie Light it up Blue.

Ruim 1% van de Nederlanders – ongeveer 190.000 mensen – heeft een vorm van autisme.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen