Lector Aardbevingsbestendig Bouwen bij Hanzehogeschool Groningen

Foto: Google Maps

De Hanzehogeschool Groningen krijgt met ingang van 1 mei een lector Aardbevingsbestendig Bouwen.

Dr. Ishan Engin Bal is momenteel assistant professor bij het Earthquake Engineering & Disaster Management Institute aan de Istanbul Technical University.

Lectoraat Aardbevingsbestendig Bouwen

Het lectoraat Aardbevingsbestendig Bouwen van het Kenniscentrum NoorderRuimte doet praktijkgericht onderzoek naar de relatie tussen de bevingen in de ondergrond en de uitwerking daarvan op de gebouwde omgeving en de leefbaarheid in het gebied.

Zestig procent huizen Loppersum heeft schade

Zo heeft zestig procent van de huizen in Loppersum aardbevingsschade. In heel het bevingsgebied heeft het verhoogde risico op (zware) aardbevingen invloed op het welzijn, de kwaliteit van leven, de vestigingsvoorwaarden, het imago, de investeringsbereidheid en de waarde van het onroerend goed.

Ishan Engin Bal

Ishan Engin Bal studeerde Civil Engineering aan de Karadeniz Technical University en deed zijn masteropleiding Earthquake Engineering aan de Istanbul Technical University. Daarna rondde hij zijn studie af met een PhD in Earthquake Engineering aan de Rose School, University of Pavia in 2008.

Behalve de nieuwe lector komt ook zijn vrouw dr. Eleni Smyrou als onderzoeker Aardbevingsbestendig Bouwen bij de Hanzehogeschool Groningen werken. Ook zij behaalde een PhD in Earthquake Engineering in Pavia.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden