Hanzehogeschool Groningen opnieuw Fairtrade Hogeschool

Foto: De Redactie

De Hanzehogeschool Groningen heeft opnieuw de titel ‘Fairtrade Hogeschool’ gekregen. In 2011 was de Hanze de eerste hogeschool van Nederland met deze titel, die in 2014 geprolongeerd werd.

De commissie ‘Fairtrade Gemeenten’ was onder de indruk van het fairtrade productaanbod, die een permanente plek heeft gekregen binnen de hogeschool. Ook was de commissie zeer te spreken dat er samenwerking is gezocht met ontwikkelingslanden.

De Hanze University Foundation is de motor achter een veelheid van ontwikkelingsprojecten vanuit de Hanzehogeschool Groningen.

De commissie is onder de indruk van de diverse en vele acties die de Hanzehogeschool de afgelopen periode ondernam om eerlijke handel onder de aandacht te brengen bij studenten, docenten en andere medewerkers en betrokken van de onderwijsinstelling.

The Green Quest

Fairtrade en duurzaamheid staan bij de Hanzehogeschool Groningen hoog in het vaandel. Zo wordt er gestart met The Green Quest, een initiatief van het Financieele Dagblad (FD), BNR Nieuwsradio, SUEZ en ENGIE.

Experts op het gebied van duurzaamheid en een technisch team komen naar de Hanzehogeschool en gaan samen met medewerkers en studenten de duurzaamheidsambities vormgeven. Op 1 maart is de openbare kick-off van the Green Quest.

In januari werd bij de Gemeente Groningen voor het achtste jaar op rij de titel Fairtrade Gemeente verlengd, dit voor 2017 en 2018. De Hanzehogeschool maakt deel uit van de Fairtrade Gemeenten Groningen.

Meer informatie: www.hanze.nl/duurzaam.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden