Petitie ‘Laat Groningen Niet Zakken’

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {Groninger Internet Courant}

De petitie ‘Laat Groningen Niet Zakken’ is door meer dan 56.000 mensen getekend.

Freek de Jonge deed dinsdagavond in de uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD) de oproep de petitie te ondertekenen. Dit resulteerde in zoveel reacties dat de site af en toe onbereikbaar was. De teller is met meer dan 25.000 ondertekeningen gestegen na de uitzending.

Tijdens de uitzending zong ook een grote groep Groninger Artiesten het strijdlied ‘Het het nog noeit zo donker w├Ęst’, een aangepaste versie van het nummer van Ede Staal.

De ondertekenaars vragen de Tweede Kamer middels de petitie onder andere te stoppen met de gaswinning. De petitie is hier te vinden.

Site Gasbaten.nl

Sinds dinsdag is ook de site gasbaten.nl actief beginnend met ‘Hallo Groningers! Hoog tijd dat we jullie eens bedanken voor bijna zestig jaar welvaart en economische voorspoed’.

Aan de site is het twitteraccount @DankGroningen gekoppeld. Getweet wordt via #GroningenBedankt. ‘Heel Nederland profiteerde van de gasbaten. Tijd om Groningen te bedanken!’

Het is onduidelijk wie er achter het account zit. Er wordt gemeld: ‘We zijn een groep dankbare Nederlanders en we leven met jullie mee’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden