Steeds meer topsporters studeren aan Hanzehogeschool Groningen

Foto: Google Maps

Het aantal topsporters aan de Hanzehogeschool is in 2016/2017 toegenomen met 30% ten opzichte van vorig studiejaar. Er studeren 139 topsporter aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Dit is bijzonder, volgens de Hanzehogeschool, omdat er zowel aan de studie als aan de sport steeds zwaardere eisen worden gesteld. Toch slagen talentvolle sporters aan de Hanze er goed in om de combinatie te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is alumna en professioneel judoka Jennifer Wichers.

Topsportstatus

Bij de Hanzehogeschool staat talentontwikkeling van de student voorop, zowel in de eigen sport als in de studie. Topsporters kunnen een zogeheten topsportstatus ontvangen, waardoor ze flexibele ruimte in hun studieprogramma krijgen en van extra faciliteiten kunnen gebruik maken.

Hierdoor studeert gemiddeld 70 tot 75% af binnen 4,5 jaar. Na afronding van de studie ontvangen studenten met een topsportstatus een certificaat als toevoeging op het diploma waarin zowel de Hanzehogeschool als NOC*NSF hun waardering uitspreken.

Topsportbeurs

Ook kunnen studenten met een topsportstatus een aanspraak maken op een financiƫle vergoeding; de Topsportbeurs. Dit is een gezamenlijke regeling van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Deze financiƫle tegemoetkoming kan vier keer tijdens de studie worden aangevraagd.

Jennifer Wichers

Alumna en professioneel judoka Jennifer Wichers heeft jarenlang gebruik gemaakt van de topsportregeling. Ze heeft haar afstudeeronderzoek geschreven over ondernemerschap in de judosport. Bekijk haar verhaal hier: https://www.youtube.com/watch?v=Pm4Q0WzYvOk.

Profiel

De topsporters zijn actief in 32 verschillende sportdisciplines, zoals schaatsen, voetbal, volleybal en atletiek. Nieuw dit jaar is hockey. De opleidingen Sport, Gezondheid & Management, Fysiotherapie, de ALO en sinds 2 jaar de Johan Cruijff Academie leveren de meeste topsporters.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden