Hanzestudenten aan de slag met Station van de Toekomst

Foto: Google Maps

Vijfhonderd tweedejaarsstudenten van de Hanzehogeschool werken deze week aan het treinstation van de toekomst. Maandagmorgen vond de aftrap plaats van de eerste editie van de ‘International Design Experience’ (INDEX).

De studenten doen dat in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen en ProRail.

INDEX

Het thema van INDEX is ‘The train station of the future’. De hoofdopdracht is, dat de studenten toekomstscenario’s uitwerken voor de bouw en inrichting van stations en stationsgebieden.

Het gaat dan bijvoorbeeld over de primaire logistieke functie en (commerciële) voorzieningen, maar ook over het station als onderdeel van de ‘verplaatsingsketen’. Daar horen onder andere het zogenaamde voor- en natransport bij en de rol van de OV-chipkaart.

Ook de inrichting van stations, verblijfruimten en de omgeving van het station en de connectie met de stad en andere steden zijn deelopdrachten voor de studenten.

Leren samenwerken

INDEXweek wordt gehouden om de ruim 500 studenten te leren samenwerken in internationale multidisciplinaire teams. Studenten built environment, facility management, interieur en vormgeving en vastgoedmanagement bundelen hun krachten.

Ook volgen de studenten verschillende workshops en masterclasses van internationale experts. Donderdag is er een conferentie waar vijf internationale gastsprekers hun kennis en ervaringen uit de praktijk delen.

Op donderdag wordt per thema het beste ontwerp bekend gemaakt. De vijf beste studentengroepen krijgen een masterclass aangeboden van de vijf gastsprekers. De studenten presenteren hun werk aan de gastspreker en 100 medestudenten.

Live verslag

Studenten doen live verslag van INDEX op Instagram: www.instagram.com/indexweek.

De International Design Experience is een initiatief van het lectoraat Facility Management en het Kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden